Δυο μήνες προπονήσεων και αγώνων για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κοριτσιών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ

Δυο μήνες συμπληρώθηκαν από την έναρξη των προπονήσεων και αγώνων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κοριτσιών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, στα Ιωάννινα.
Με τον αγώνα απέναντι στην ομάδα του Άτλα Ιωαννίνων, για την  5η αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών Κ-12 της Ε.Π.Σ. Ηπείρου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κοριτσιών των Ιωαννίνων.

Η Ακαδημία των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ αποτελείται ήδη από 17 νεαρά κορίτσια ηλικίας 13 έως 8 ετών, δίνοντας διέξοδο στην άθληση των κοριτσιών που επιλέγουν να αθληθούν στο ποδόσφαιρο και την κοινωνικοποίηση τους με κορίτσια. Ήδη, ύστερα από δυο μήνες προπονήσεων και αγώνων, τα αποτελέσματα κρίνονται θετικότατα. Τα νεαρά κορίτσια της Ακαδημίας κάνουν άλματα εξέλιξης. Έχουν συμμετάσχει δε σε:

 • Τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου.
 • Φιλικό αγώνα με τα κορίτσια των υποδομών της Ακαδημίας Σφακιανάκη της Κέρκυρας.
 • Φιλικό αγώνα με τις Νέες Τρικάλων και τις νεαρές αθλήτριες υποδομών του Σωματείου της Θεσσαλίας.
 • Προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα στο Δημοτικό Γήπεδο Ανατολής.

Οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, με έδρα την Ανατολή Ιωαννίνων, δημιούργησαν την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κοριτσιών, για να μπορούν τα κορίτσια να αθληθούν στο ποδόσφαιρο, να κοινωνικοποιηθούν με άλλα κορίτσια και να ανοίξουν τα φτερά τους στην υγεία, στη χαρά και τη διασκέδαση του δημοφιλέστερου ομαδικού αθλήματος στον κόσμο. Γιατί με το ποδόσφαιρο τα κορίτσια:

 • Γυμνάζονται συνολικά, αποκτώντας άριστη φυσική κατάσταση
 • Καλλιεργούν την ομαδικότητα
 • Αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση
 • Εξελίσσουν ατομική και κοινωνική πειθαρχία
 • Μαθαίνουν να διαχειρίζονται το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας
 • Αποκτούν θετική στάση απέναντι στη σχολική μελέτη, στις εξετάσεις, στον εργασιακό χώρο και γενικότερα στη ζωή
 • Καλλιεργούν την κοινωνική νοημοσύνη
 • Αναπτύσσουν χαρακτήρα ικανού να πετυχαίνουν ενεργά και θετικά τους στόχους τους στο σύγχρονο τρόπο ζωής, μέσω της συνεχής προσπάθειας και συνεργασίας

Οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, οργανώθηκαν και αποτελούνται, από τους ίδιους τους γονείς των νεαρών αθλητριών που αγαπούν το άθλημα του ποδοσφαίρου και έχουν επιλέξει να αθληθούν και διακριθούν σε αυτό. Αποτελούν δε, νόμιμο Σωματείο, έχοντας αναγνώριση από την ΕΠΟ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αντιμετωπίζουν ωστόσο πολλά προβλήματα, όσον αφορά την παντελή έλλειψη υποδομών για τις ανάγκες των κοριτσιών, αλλά και την εχθρότητα σωματείων που θεωρούν τις δημοτικές εγκαταστάσεις που αθλούνται τα παιδιά σαν ιδιόκτητες. Παρ’ όλα αυτά, έχουν καταφέρει να προάγουν το άθλημα του Ποδοσφαίρου Γυναικών, λειτουργώντας:

 1. Ομάδα Γυναικών που αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες της ΕΠΟ, με 20 νεαρές κορασίδες και νεάνιδες, χωρίς μεταγραφές, που προοδεύουν συνεχώς κάνοντας άλματα στην εξέλιξή τους, αποτελώντας ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό σύνολο.
 2. Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κοριτσιών, με 17 νεαρά κορίτσια μέχρι στιγμή, προσφέροντας τη δυνατότητα της άθλησης από μικρή ηλικία στο άθλημα του ποδοσφαίρου.
 3. Έχοντας κοινό προπονητή και στα δυο τμήματα, τον κ. Ηλία Αντώνογλου, προσφέρει συνεκτικότητα και σταθερή γραμμή εξέλιξης των αθλητριών.


#απειρωτάν #apirotan #apeirotan #ioannina #ιωάννινα #ανατολή #anatoli #europa #europaprofil #europacares #dodoni #dodonieu #hallofbrands #weplaystrong #weplaystrongtogether #equalgame #itsawomansgame #womensoccer #womenssoccer #womensoccergreece #womenssoccergreece #csr #gekterna #ternaenergy #vikos #vikoswater #sustainability #womensfootball #womenfootballgreece #womensfootballgreece

Posted in Νέα.