Γιορτή του Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Κέρκυρα

Πραγματική γιορτή στην Κέρκυρα για το Ποδόσφαιρο Γυναικών με πρωταγωνίστριες τις νεαρές αθλήτριες – το μέλλον του Ποδοσφαίρου Γυναικών.
Πριν τον αγώνα της Γ’ Εθνικής, μεταξύ του Α.Ο. Κέρκυρα 1996 και των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, την Κυριακή 14-11-2021, προηγήθηκε φιλικός αγώνας των υποδομών κοριτσιών των δυο ομάδων.

Εικοσιένα (21) κορίτσια  κάτω των 13 ετών, από την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα επίδειξης – προώθησης του Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σφακιανάκης της Κέρκυρας, που στηρίζει την ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών Α.Ο. Κέρκυρα 1996, έχει στις τάξεις της 15 νεαρά κορίτσια κάτω των 13 ετών. Τα κορίτσια αυτά συμμετέχουν στο πρωτάθλημα υποδομών της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας σε διάφορα ηλικιακά τμήματα, μεικτά αγοριών – κοριτσιών.

Οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, πέρα από την αγωνιστική ομάδα Γυναικών (κορασίδων-νεανίδων στην πραγματικότητα), έχουν Ακαδημία Ποδοσφαίρου με 17 κορίτσια κάτω των 13 ετών, τα οποία συμμετέχουν αυτόνομα (ως αποκλειστική ομάδα κοριτσιών) στο Κ-12 πρωτάθλημα υποδομών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου. Με την αποστολή της αγωνιστικής ομάδας των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ στην Κέρκυρα, ταξίδεψε και τμήμα της Ακαδημίας της, που συμμετείχε στον φιλικό αγώνα επίδειξης στο Ενωσιακό Γήπεδο της Κέρκυρας, στο Κανόνι.

Τον αγώνα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και οι αγωνιστικές ομάδες της Κέρκυρας και των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, που επευφημούσαν και χειροκροτούσαν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητριών.

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο πάρκο του κρίκετ, δίπλα ακριβώς από το Λιστόν. Η επιδείνωση ωστόσο της επιδημιολογικής εικόνας πανελλαδικώς λόγω Covid-19 και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των θεατών, οδήγησε τους διοργανωτές στην επιλογή του γηπέδου ως ελεγχόμενου χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε βράβευση των αθλητριών με αναμνηστικά βραχιολάκια της δράσης της ΕΠΟ #itsawomansgame.

Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άλμπουμ στο Facebook.

 


#απειρωτάν #apirotan #apeirotan #ioannina #ιωάννινα #ανατολή #anatoli #europa #europaprofil #europacares #dodoni #dodonieu #hallofbrands #weplaystrong #weplaystrongtogether #equalgame #itsawomansgame #womensoccer #womenssoccer #womensoccergreece #womenssoccergreece #csr #gekterna #ternaenergy #vikos #vikoswater #sustainability #womensfootball #womenfootballgreece #womensfootballgreece

Posted in Νέα, Τουρνουά, Εκδηλώσεις.